SAĞLIK BAKANLIĞI AKSARAY İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ GÜLAĞAÇ İLÇE DEVLET HASTANESİ ENFEKSİYON KOMİTESİ VE GÖREV TANIMLARI |
GÖREVİ | GÖREV TANIMI |
Uzm
DR.Deniz CEYLAN(Başhekim) | Komite
Başkanı |
Abdullah
İLHAN (Dahiliye Uzmanı) | -Komite
toplantılarına katılarak alınan kararların uygulanabilirliğinin denetlenmesi, |
Murat
AKPINAR( İdari ve Mali İşler Müdürü | -Antibiyotik,
dezenfeksiyon, antisepsi, sterilizasyon araç ve gereçlerin, enfeksiyon
kontrolü ile ilgili diğer demirbaş ve sarf malzeme alımlarında, ilgili
komisyonlara görüş bildirmek; görev alanı ile ilgili hususlarda, yataklı
tedavi kurumunun inşaat ve tadilat kararları ile ilgili olarak gerektiğinde komitenin
diğer üyelerinin görüşlerini almak, |
| -Yataklı
tedavi kurumunda çalışan personele, bu standartları uygulayabilmeleri için
devamlı hizmet içi eğitim verilmesini sağlamak ve uygulamaları denetlemek, -İzolasyon
önlemlerine uyulmasını sağlamak ve denetlemek -El hijyeni kurallarına tüm
çalışan personelin uymasına yönelik gerekli düzenlemeleri yapmak ve
denetlemek |
Yunus
YALÇIN (Kalite Direktörü ) | -Hastane
enfeksiyonu yönünden, öncelik taşıyan bölümleri saptayarak ve bulgulara göre
harekete geçerek, hastane enfeksiyon kontrol programı için hedefler koymak,
her yılın sonunda hedeflere ne ölçüde ulaşıldığını değerlendirmek ve yıllık
çalışma raporunda bu değerlendirmelere yer vermek, -
Enfeksiyon kontrol ekibi tarafından iletilen sorunlar ve çözüm önerileri
konusunda karar almak ve Yönetime iletmek -Gerektiğinde
düzeltici-önleyici faaliyet başlatmak ve takip etmek. |
Fatmanur
ÇINAR (Enfeksiyon Birimi
Sorumlu Hemşiresi) | - Antibiyotik, dezenfeksiyon, antisepsi, sterilizasyon araç
ve gereçlerin, enfeksiyon kontrolü ile ilgili diğer demirbaş ve sarf malzeme
alımlarında, ilgili komisyonlara görüş bildirmek; görev alanı ile ilgili
hususlarda, yataklı tedavi kurumunun inşaat ve tadilat kararları ile ilgili
olarak gerektiğinde Yönetime görüş bildirmek, a) En az haftada bir
kere enfeksiyon kontrol hemşireleri ile bir araya gelerek çalışmaları
değerlendirmek, gerekli görülen her durumda enfeksiyon kontrol hemşiresine
tıbbî direktif ve tavsiye vermek,
b) Enfeksiyon kontrol hemşireleri tarafından yürütülen çalışmaları
ve hizmet içi eğitim programını denetlemek, c) Yataklı tedavi kurumu personeline hastane
enfeksiyonları konusunda Enfeksiyon Kontrol Komitesinin programları
çerçevesinde eğitim vermek, d) Sürveyans verilerini düzenli
olarak gözden geçirip, sonuçlarını yorumlayarak, periyodik olarak enfeksiyon
kontrol ekibine bilgi vermek ve enfeksiyon kontrol komitesinin
toplantılarında bu verileri sunmak
e) Enfeksiyon kontrol programlarının geliştirilmesi ve uygulanmasında
görev almak,
f) Olağanüstü durumlara (salgın, nadir görülen enfeksiyonlar gibi)
yönelik planlamaların yapılması Hastane enfeksiyonu salgını şüphesi olduğunda,
bunun kaynağını aramaya ve sorunu çözmeye yönelik çalışmaları başlatmak ve
yürütmek,
g) Bölümlerle ilgili
sorunları o birimlere iletmek, bu birimlerin kontrol tedbirlerinin
oluşturulması, uygulanması ve değerlendirilmesine katılımlarını sağlamak. h)
Çamaşırhane, morg, atık yönetimi ve havalandırma sistemleri gibi destek
hizmetlerinde enfeksiyonların önlenmesi ı) Yemek
hizmetleri ile ilgili tüm süreçlerde gıda güvenliğinin sağlanması i)
İzolasyon önlemlerine yönelik düzenleme yapılmasını sağlamak |
Oğuzhan İlyas ATA(Acil servis sorumlu hekimi ) | -Antibiyotik,dezenfeksiyon,
antisepsi, sterilizasyon araç ve gereçlerin, enfeksiyon kontrolü ile ilgili
diğer demirbaş ve sarf malzeme alımlarında, ilgili komisyonlara görüş
bildirmek; görev alanı ile ilgili hususlarda, yataklı tedavi kurumunun inşaat
ve tadilat kararları ile ilgili olarak gerektiğinde Yönetime görüş bildirmek, |
| |
Faruk
TINAZ Atık
yönetimi birimi sorumlusu | -Antibiyotik,
dezenfeksiyon, antisepsi, sterilizasyon araç ve gereçlerin, enfeksiyon
kontrolü ile ilgili diğer demirbaş ve sarf malzeme alımlarında, ilgili
komisyonlara görüş bildirmek; görev alanı ile ilgili hususlarda, yataklı
tedavi kurumunun inşaat ve tadilat kararları ile ilgili olarak gerektiğinde
Yönetime görüş bildirmek,
-Atıkların yerinde azaltılmasına yönelik
kontrolleri yapmak .- Yataklı tedavi kurumunun
ihtiyaçlarına ve şartlarına uygun bir sürveyans programı geliştirmek ve
çalışmalarının sürekliliğini sağlamak, |
Mehmet
SIRMALI (Eczacı) | -Sürveyans
verilerini ve eczaneden alınan antibiyotik tüketim verilerini dikkate alarak,
antibiyotik kullanım politikalarını belirlemek, uygulanmasını izlemek ve
yönlendirmek,
-Akılcı
antibiyotik kullanımına yönelik düzenlemeler yapmak |
Fatmanur
ÇINAR (Enfeksiyon
birimi sorumlusu) | a) Hastane enfeksiyonları sürveyansını
yürütmek amacıyla, mikrobiyoloji ve klinik
mikrobiyoloji laboratuvarından kültür sonuçlarını izlemek, günlük
klinik ziyaretleri ile ilgili hastaları değerlendirmek, sorumlu hekim ve
hemşirelerle koordinasyon sağlayarak, hastane enfeksiyonu
gelişen ya da gelişme ihtimali bulunan yeni vakaları saptamak, bu
hastaları enfeksiyon riski açısından değerlendirerek gerekli tedbirlerin
alınmasını sağlamak, b) Toplanan sürveyans verilerinin
bilgisayar kayıtlarını tutmak, c) Klinik enfeksiyon hızı artışlarını veya belirli
mikroorganizmalarla oluşan enfeksiyonlardaki artışı belirlemek ve bunları
enfeksiyon kontrol hekimine bildirmek, d) Hastane enfeksiyon salgını şüphesi olduğunda,
bunun kaynağını aramaya ve sorunu çözmeye yönelik çalışmalara katılmak, e) En az haftada bir kez enfeksiyon kontrol hekimi
ile bir araya gelerek, çalışmaları değerlendirmek, f) Bölümlerle ilgili sorunları enfeksiyon kontrol
hekimi ile birlikte o bölümlere iletmek, bu bölümlerin kontrol tedbirlerinin oluşturulması,
uygulanması ve değerlendirilmesine katılımlarını sağlamak, g) Enfeksiyon kontrol programlarının geliştirilmesi
ve uygulanmasında görev almak, h)
Yataklı tedavi kurumu genelinde enfeksiyon kontrol uygulamalarını
izlemek, ı) Yataklı tedavi kurumu personeline hastane
enfeksiyonları ve kontrolü konusunda eğitim vermektir. i)Çamaşırhane,
morg, atık yönetimi ve havalandırma sistemleri gibi destek hizmetlerinde
enfeksiyonların önlenmesi j) Yemek
hizmetleri ile ilgili tüm süreçlerde gıda güvenliğinin sağlanması k)
İzolasyon önlemlerine yönelik düzenleme yapılmasını sağlamak l)El
hijyeni uygulamalarını 5 endikasyona göre takip etmek ve EKK sunmak |
Murat AKPINAR (İdari ve mali işler müdürü) | -Yemek
hizmetleri ile ilgili tüm süreçlerde gıda güvenliğinin sağlanması |