Temizlik Kontrol Komitesi Ve Görev Tanımları

GÖREV TANIMI

OP.UZM.DR DENİZ CEYLAN

Başhekim V.

-Temizlik yapılırken tuvaletlerin ,banyoların ,enfekte ve steril bölümlerin ayrı ve kendi koşullarına göre temizliklerinin yapılmasını sağlamak ve kontrol etmek.

-Tuvaletlerin ve zeminlerin dezenfektan maddelerle genel temizliklerini yaptırır ve kontrol eder.

-Birimlerin temizlik sorumlularının ait oldukları birimlerde bir çizelgede belirtilerek görünecek şekilde asılmasını sağlar.

-Birimlerin temizlik kontrollerini aylık olarak kalite birimine gönderir.

-Kokuların önlenmesi,çöplerin fenni şekilde yok edilmesi,haşaratın öldürülmesi gibi işlerin yürütülmesini sağlar.

-Kurumun Yakılabilecek artıklarının ayrı toplanması sağlanır.

-Yiyecek gibi artıklar uygun kapalı kaplarda ve yerlerde toplanmasını sağlar.Bunların konulduğu kap ve yerler muntazam olarak dezenfektan ve insektisidlerle ilaçlanmasını sağlar ve kontrol eder.

-Hastane yemekhanesinin taban ve duvarlarının ,hijyenik şartlarda yıkanmasını sağlar ve dezenfekte edilip edilmediğinin kontrolünü yapar.

-Düzenli aralıklarla toplanarak durum değerlendirmesi yapar ve gerektiğinde düzeltici-önleyici faaliyet başlatarak takibini yapar.

Murat AKPINAR( İdari ve Mali İşler Müdürü

Yunus YALÇIN(Kalite Direktörü )

Zuhal Bozkurt(Enfeksiyon Hemşiresi)

.